prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Božićni sajam u gradu Zaprešiću

Božićni sajam učeničkih zadruga održan je u utorak, 12. prosinca 2023. godine, u prostorijama Grada Zaprešića.

Na Božićnom su sajmu sudjelovale učeničke zadruge s područja Zaprešića.

Učenici osnovnih i srednjih škola marljivo tijekom nastavne godine izrađuju različite ukrasne i uporabne proizvode koje izlažu i prodaju na sajmovima tokom godine. Jedan od takvih sajmova održan je u Zaprešiću u Gradskoj upravi. U prodajnoj izložbi sudjelovalo je osam učeničkih zadruga zaprešićkog kraja koje djeluju u sklopu podružnice Hrvatskog saveza učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Sajam je organizirala Darinka Balen iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Zagrebače županije.

Sajam je svečano otvorio Alan Labus, zamjenik zaprešićkog gradonačelnika i poželio sreću u prodaji svim učenicima zadrugarima. Zadrugari su na sajmu izložili božićne ukrase, nakit, proizvode prirodne kozmetike a učenice Srednje škole Ban Josip Jelačić ponudile su i svoje usluge masaže.

Učenička zadruga Pužek brdovečki, iz Osnovne škole Pavao Belas, u Brdovcu tradicionalno je na sajmu izložila proizvode prirodne kozmetike. Zadrugarke Marija Matić i Ana Čujko sa osmjehom na licu svim su kupcima ispričale kako izdrađuju proizvode u školi i davale im savjete pri kupnji. Posebno su istaknule proizvod sinusan koji pomaže pri začepljenim sinusima i glavobolji. Sinusan je stick koji se nanosi na sva područja sinusa, nos, obraze te čelo. Eterična ulja eukaliptusa i mente djeluju opuštajuće i uspješno odčepljuju sinuse.