prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Bubamarac uči i buči: dječji dan uz predstavu, radionicu i film

Kao najava zanimljive jeseni za Bubamarce u Kući umjetnosti Arsen, u subotu, 8. listopada, održat će se cjelodnevni program za djecu i mlade “Bubamarac uči i buči”.

Program je kreiran u sklopu europskog projekta ‘Emoundergrounds’ kojeg provodi Tvrđava kulture, a za cilj ima djeci i mladima približiti načine na koje se književna djela interpretiraju kroz različite medije.

Dječji dan započet će predstavom i radionicom za djecu u jutarnjim satima, a nastaviti se poslijepodnevnom filmskom projekcijom za mlade. Ulaz na programe je slobodan uz prethodno preuzimanje ulaznica!

Predstava i radionica za djecu

Prva na rasporedu je predstava Zika Zika Muzikaaa! koju će od 11 sati samostalno izvesti violinistica i glazbena pedagoginja Lucija Stanojević, ujedno i autorica slikovnice Ritam Zvukolik na čijim je temeljima nastala predstava.

Koristeći jednostavne i zabavne zagonetke,  pjesmice i brojalice, te pomoć imaginacije Lucija uvodi djecu u svijet glazbe i umjetnosti na način da ga uz poticaj izvođačice djeca sama kreiraju, a nadograđuju sa svojim odgajateljima, prijateljima i obitelji.

Nakon odgledane predstave slijedi radionica pod nazivom Radiona gospodina Šumofona na kojoj će se djeca upustiti u izradu instrumenata uz pomoć materijala koji se inače smatraju otpadom čime se uvode u svijet zajedničkog muziciranja, ali i uče važne poruke o važnosti očuvanja okoliša. Predstava i radionica prilagođene su uzrastima od 4 do 9 godina, no dobrodošli su svi zainteresirani!

Filmska avantura za mlade

Od 18:30 sati program se nastavlja projekcijom filma Uzbuna na Zelenom Vrhu koji prati avanture legendarnog dječaka Ratka Milića poznatijeg pod nadimkom Koko. Ekranizaciju istoimena romana Ivana Kušana, prvog u nizu antologijskih knjiga, s par uvodnih riječi djeci će prezentirati filmski edukator Nino Kovačić.

Ulaznice za program mogu se preuzeti u City Pointu ili na blagajni Kuće umjetnosti Arsen od ponedjeljka, 3. listopada u redovnom radnom vremenu.

Svi oni koji svoje ulaznice ne osiguraju na vrijeme događaj mogu pratiti u prijenosu uživo putem društvenih mreža projekta (FB Emoundergrounds) i Kuće umjetnosti Arsen.