prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET ovaj tjedan pretvara Vodice u središte digitalne preobrazbe visokog obrazovanja

cARNET-ova konferencija za korisnike u visokom obrazovanju pod nazivom „THECUC 2023 – Digitalna transformacija visokog obrazovanja: inovacije za budućnost učenja i poučavanja“ održat će se od 8. do 10. studenoga u Vodicama.

Konferencija koja se održava u sklopu projekta e-Sveučilišta okupit će više od 500 različitih sudionika iz visokog obrazovanja, uključujući kreatore i kreatorice javnih politika, uprave, nastavno osoblje, administratore i administratorice sustava i IT osoblje.

Jedna od najvažnijih tema konferencije je projekt e-Sveučilišta, čiji je cilj digitalna preobrazba visokog obrazovanja u Hrvatskoj kroz implementaciju i razvoj digitalne nastavne infrastrukture, digitalnih alata i kompetencija. Uz predstavljanje projekta i pojedinih aktivnosti, naglasak će biti stavljen i na uvođenje digitalnih diploma.

Brojni predavači i predavačice iz međunarodnih tvrtki, kao i znanstvenici s hrvatskih i svjetskih sveučilišta pružit će uvid u načine kako se uz pomoć digitalne preobrazbe može oblikovati i stvarati budućnost visokog obrazovanja.

Među istaknutim predavačima je Keith Quille, profesor s Fakulteta poslovnog računarstva i digitalne transformacije u Dublinu koji će u svom predavanju otkriti hoće li umjetna inteligencija uzrokovati kraj svijeta kakvog poznajemo, spasiti ga ili je ona samo sljedeći korak u digitalnoj transformaciji.

Lourdes Guardia, zamjenica dekana za nastavu i izvanredna profesorica obrazovne tehnologije na Fakultetu za psihologiju i obrazovanje na Universitat Oberta de Catalunya u  svom predavanju će govoriti o izazovima i prilikama koje donosi digitalna transformacija u visokom obrazovanju, pružajući smjernice, primjere i ideje za provedbu uspješne digitalne transformacije.

Program konferencije obogatit će i predavanje „Što obrazovni sektor može naučiti od filmske industrije?“ Odgovor na to pitanje će dati Patrushkha Mierzwa i Mark Ulano, dobitnik Oskara za najbolji zvuk u filmu Titanic. S više od 40 godina impresivne karijere u filmskoj industriji, Patrushkha i Mark mogu se pohvaliti radom na brojnim filmskim i televizijskim projektima, uz bok poznatim redateljima.

Uz zanimljiva predavanja, sudionike očekuju brojne radionice i paneli, a dio programa bit će posvećen i IT osoblju s fokusom na otvorene operacijske sustave, otvoreni kod i drugo. Razgovarat će se i o sustavnom pristupu digitalnoj preobrazbi i njenom doprinosu fleksibilnom i inovativnom obrazovanju te kako integriranjem organizacijskih, upravljačkih, infrastrukturnih i obrazovnih razvojnih kategorija, digitalna transformacija može uskladiti nacionalne i europske politike visokog obrazovanja.

CARNET-ova konferencija za korisnike već je 24 godine središnji događaj razmjene znanja, iskustava i dobrih praksi vezanih uz tehnologiju, obrazovanje i javne politike u Hrvatskoj i regiji, a i ove godine održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cijeli program konferencije možete pronaći na https://thecuc.carnet.hr/2023/