prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: Zaboravljene knjige – projekt poticanja čitanja

Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: Zaboravljene knjige – nacionalni je projekt poticanja čitanja, a jedna od vrijednosti ovog projekta je taj što nema natjecateljski karakter – svi su pobjednici jer potičući čitanje razvijamo kod djece niz kompetencija u što više kreativnih aktivnosti.

Učenici 2. a i 3. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja u mjesecu listopadu započeli su s projektom “Čitajmo zajedno, čitajmo naglas: Zaboravljene knjige”. Ove školske godine čitaju knjige o vuku, francuske autorice Orianne Lallemand. Ovo je samo jedna u nizu priča koje će čitati jedni drugima naglas. Priče o vuku su zbirka nježnih i duhovitih priča za pripovijedanje, slušanje, darivanje, uz koje učenici mogu doživjeti lijepe zajedničke trenutke, izraziti osjećaje, maštati, voljeti, čitati, sanjariti. U priči “Vuk koji nije volio čitati” vuk mrzi čitati, ali jako voli okus papira a ne priče ispričane u knjigama. Voli uistinu doživljavati pustolovine, a ne o njima čitati! Za prepričavanje priče učenici 3. a razreda su koristili didaktičku igračku – vuka, ali i didaktičko pomagalo “Ku-kuc!Priča je unutra!”. Učenici su postali pravi mali glumci i na zabavan način u igri i mašti priredili novu priču za knjižničarku i učiteljicu. Učenici 2. a razreda, za kraj sata, izrezali su svatko svoj straničnik u boji s motivom vuka, koji će im ostati za uspomenu na ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige.