prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Čitanje knjige „Baton i Roni“ iz projekta „Naša mala knjižnica“

Učenici 4. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović u suradnji s knjižničarkom Anitom Tufekčić sudjeluju u projektu “Naša mala knjižnica”.

U mjesecu svibnju pročitali su priču “Baton i Roni” i utonuli u čitateljsku avanturu. Učenici su imali jedan zanimljiv kreativan zadatak. Učenici 4. a razreda sudjeluju u projektu „Naša mala knjižnica“. Ovaj mjesec, na petak 13., knjižničarka im je pročitala prvo poglavlje pod naslovom “Susret” gdje se upoznaju s glavnim likovima ovog romana. Susret dječaka i psa, prijateljstvo na prvi pogled koje je počelo olujnog travanjskog dana u petak…jer stvari se događaju kad se najmanje nadaš…dovoljna su motivacija za čitanje ovog dječjeg romana.

Autorica ovog romana je hrvatska književnica Koraljka Milun dok ilustracije potpisuje Ana Vujasić. Učenici koji sudjeluju u projektu rješavaju zadatke iz kreativne bilježnice dok su na satu u knjižnici svi dobili isti kreativni zadatak, trebali su naslikati svog kućnog ljubimca na kartonu i zalijepiti mu lice od kartonske kutije za jaja. Dobili su predivne uratke od koje će napraviti izložbu fotografija na zidu u učionici 4. a razreda. Ideja je preuzeta sa stranice Krokotak.com.