prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan ružičastih majica u Osnovnoj škola Antun i Stjepan Radić u Gunji

Učenici 3. a i 4. a razreda obilježili su Dan ružičastih majica u suradnji s knjižnicom. Svi učenici došli su u školu obučeni u roza majice. Na početku sata zajedno su odigrali puzzle čije je rješenje bio plakat  s riječima: Stop nasilju u školama/Dan ružičastih majica. Učenici su na nakon toga pogledali UNICEF-ovu himnu protiv nasilja pod nazivom “Ne rugaj se!”

Osim himne pogledali su i kratki animirani film “Nenasilna komunikacija” s porukom: “Zaštiti se od nasilja – otvori kišobran nenasilja!”. Film je trebao potaknuti učenike na osmišljavanje vlastitih poruka protiv nasilja, koje su kasnije pisali na majicu izrađenu od kolaž papira. Neke od poruka učenika su bile: “Ne rugaj se!”, “Poštuj i ne ismijavaj druge!”, “Sva djeca su jednako vrijedna!”, “Budi dobar i ljubazan!”, “Nije bitan izgled!”, “Volimo se!”, “Ne ljuti se!” i “Svi smo različiti!”

Učenici 3.a razreda na drugom satu u suradnji s učiteljicom i knjižničarkom, napravili su oblak riječi ispisan porukama protiv nasilja u alatu Wordart.

Zatim su pogledali animirani crtani film „Ljubav je sve što nam je potrebno“ o prijateljstvu dječaka invalida i djevojčice Marie. Film je izazvao pregršt emocija kod učenika kao što su: uzbuđenje, razigranost, tuga, sreća, veselje, radost. Nakon odgledanog filma učenici su dobili zadatak s karticama sa scenama iz filma, gdje su trebali odabrati koje kartice predstavljaju prijateljsko a koje neprijateljsko ponašanje. Radovi učenika u obliku majica s porukama protiv nasilja nalaze na zidu ispred učionice a dio je postavljen i ispred školske knjižnice.

 

ružičaste majica