prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Deseta „Knjižna booka“

Hrvatska udruga školskih knjižničara već desetu godinu zaredom organizira Knjižnu booku, svečanost knjige i čitanja kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, u spomen na rođendan Hansa Christiana Andersena.

Ove je godine posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić koju s pravom nazivamo hrvatskim Andersenom, a održat će se 14. svibnja 2024. godine u 12 sati u velikome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

U prostoru će biti postavljene tematske izložbe i radovi učenika osnovnih i srednjih škola nastali u suradnji i pod stručnim vodstvom školskih knjižničara. Na svečanosti će biti održane dodjele nagrada za dva ovogodišnja kreativna natječaja, i to literarni natječaj Svijet kao začarana šuma, koji je proveden u suradnji s Noći knjige, te natječaj za primjenu mrežnih alata Stvarajmo eKreativno! u suradnji s Podružnicom Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije.

Program je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji su ujedno i izvođači – predstavljaju se svojim projektima povezanima s knjigom i čitanjem, pjevaju pjesnike, glume i pripovijedaju. Njihovi školski knjižničari prijavljuju program, a mogu prijaviti i peteročlanu ekipu koja će sudjelovati u književnome kvizu pod nazivom Halabooka.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i uz potporu nakladnika.