prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Devet učenika I. osnovne škole Čakovec pozvano je na državnu razinu Natjecanja iz informatike

I. osnovna škola Čakovec unatrag nekoliko godina ulaže resurse i napore u IKT infrastrukturu, a posebice u razvoj digitalnih kompetencija učitelja. Prema Europskom okviru za digitalno zrele obrazovne institucije, I. osnovna škola Čakovec je jedna od tek tri digitalno zrele škole u Republici Hrvatskoj.

U središtu obrazovnog procesa škole su učenici koji redovito sudjeluju u različitim inicijativama, na natjecanjima i smotrama predstavljajući usvojena znanja, vještine i sposobnosti. Na županijskoj razini natjecanja iz informatike održanoj u srijedu, 3. ožujka 2021. godine, sudjelovalo je 16 učenika škole. Odlukom Državnog povjerenstva za provedbu Natjecanje iz informatike, na državnoj razini natjecanja, školu će predstavljati devet učenika. U kategoriji Logo na državnu razinu natjecanja pozvana je učenica petog razreda Nataša Drakulić. U kategoriji Digitalne kompetencije na državnoj razini natjecanja natjecat će se i učenica petog razreda Tesa Trbović. Saša Ovčarić, učenik je šestog razreda koji će se natjecati u kategoriji Algoritmi. U kategoriji Razvoj softvera svoje softverski rad imena Natural Disaster Survival predstavit će učenici sedmog razreda Korana Drakulić, Dominik Dukić i Roko Novinščak i učenici osmog razreda Dominik Vidović, Paris Posavec i Stjepan Ružić koji će predstaviti softverski rad imena Geo EScape Room. Mentorice učenicima su učiteljice informatike Maja Hižman, Sanja Murk, Ivana Ružić i Ivana Vadlja. Učenik Saša Ovčarić ima i vanjskog mentora. Državna razina natjecanja održat će se online u trajanju od 12. do 14. travnja 2021. godine.