prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dječji tjedan u 2. b razredu

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se i ove školske godine obilježila u Osnovnoj školi Bilje. Cilj manifestacije je promicanje dječjih prava na različitim razinama, usmjeravanje pozornosti javnosti prema pravima i potrebama djece.

Višegodišnji moto obilježavanja Dječjeg tjedna je Ljubav djeci prije svega. Učenici 2. b razreda s učiteljicom Gordanom Kuna Zoro proveli su zanimljiv tjedan kroz niz različitih aktivnosti. Ponovili su što znaju o pravima djece te pogledali crtani film o pravima djece “Svi imamo prava” (UNICEF Hrvatska). Nakon gledanja crtanog filma uslijedio je razgovor te rad u skupinama gdje je svaka skupina kroz dramsku igru predstavila jedno pravo.

Osim prava učenici su se prisjetili i njihovih odgovornosti. Za učenike najzanimljiviji dio bio je kviz znanja o pravima djece u obrnutoj učionici. Nakon plesa uslijedio je sat gdje su učenici sami odabrali društvenu igru kojom će se zabaviti. Ipak, najzanimljivija aktivnost bila je “Ostavi trag” gdje su učenici crtali kredama na stazici koja vodi do škole. Osim što su ostavili trag kredom prisjetili su se da svojim postupcima ostavljaju tragove u tuđim i svojim životima te da pomno trebaju birati kakve “crteže žele crtati”. Ovdje možete pogledati kako je proveden Dječji tjedan.