prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “U svijetu likovnih umjetnika/ Art in my heart”

Učenici 4. a razreda iz Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” sudjeluju u eTwinning projektu “U svijetu likovnih umjetnika/Art in my heart” zajedno s učiteljicom Jelenom Cvijović i knjižničarkom Anitom Tufekčić. Svaki mjesec učenici obrađuju život i djelo novog likovnog umjetnika.

Ciljevi projekta su upoznati život, rad i djela najvećih likovnih umjetnika, uočiti boje spektra koje nas okružuju u okolini i prirodi oko nas, prikazati crtom detalje, crtom oblikovati različite predmete, stvoriti uvjete za stvaralački razvoj djece, razvoj njegovih umjetničkih i kreativnih sposobnosti, razvoj inicijative, samopouzdanja i sposobnosti kreativnog izražavanja.

U mjesecu listopadu upoznali su se s jednim od najvećih slikara 20. stoljeća Pablom Picassom, koji je bio odgovoran za stvaranje “kubizma”, gdje je naglasak na jasnim obrisima i geometrijskim oblicima. Učenici su na satu likovne kulture slikali “Portret Dore Maar”, sliku koja se smatra jednom od Picassovih remek djela. Nastali radovi izloženi su na panou u učionici. Radovi učenika nalaze na poveznici u knjizi Book Creator – David Hockney.

U mjesecu rujnu učenici su se upoznali s engleskim slikarom i scenografom Davidom Hockneyom. Učenici su na satu likovne kulture slikali “Gonzales i sjenu” i sliku “Almost like skiing“,  samo neke od brojnih remek djela ovog slikara. Poznati slikar svoju sliku “Splash” prodao je za 5.5 milijuna dolara. Radovi učenika nalaze se na poveznici u knjizi Book Creator – David HockneyVoditeljice projekta u školi su učiteljica Jelena Cvijović i knjižničarka Anita Tufekčić.