prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Edukativna igra “Stolen Chest Adventure”

Nakon prve edukativne igre “Angels and the Dragon” koja je oduševila sve učenike, učitelje i širu javnost, učitelji i učenici I. Osnovne škole Varaždin izradili su svoju drugu edukativnu igru pod nazivom “Stolen Chest Adventure”. Obje igre su rezultat Erasmus projekta “Igrifikacija u nastavi” i namijenjene su učenicima viših razreda.

Projekt je usmjeren na razvoj novih metoda poučavanja temeljenih na igrifikaciji i izradi edukativnih društvenih igara iz nastavnih područja povijesti i geografije koje uključuju i korištenje IKT tehnologije. Glavni cilj projekta je proces učenja učiniti zanimljivijim i lakšim a učenike iz partnerskih škola na zanimljiv način upoznati s povijesnim i geografskim obilježjima Republike Hrvatske.

U prvoj igri “Angels and the Dragon” učenici su trebali spasiti grad Varaždin od strašnog zmaja i na taj ga način spriječiti od požara i uništenja. U drugoj igri, “Stolen Chest Adventure”, uzbudljiva priča uvodi učenike u tijek događaja i budi u njima ogroman interes koji se može postići samo igrifikacijom. Iako je prva igra uspješno odigrana, strašna vještica ostvarila je svoje proročanstvo i razbacala svo blago Varaždinaca po cijeloj Republici Hrvatskoj. Zadatak učenika koji preuzimaju ulogu varaždinskih purgara je da vrate blago u Varaždin rješavajući zanimljive zadatke i zagonetke. U igri, učenici ponavljaju i upoznaju tradiciju i običaje koji su tipični za Hrvatsku i prisjećaju se važnih znamenitosti i kulturnih događanja vezanih za pojedine krajeve. Igra je izrađena isključivo od prirodnih materijala (drvo, glina, platno žutica) i popraćena je IKT sadržajima.

Edukativna igra

Od ideje do realizacije, igra je produkt vrijednih učenika I. Osnovne škole Varaždin i projektnog tima učitelja Tee Pavičić Zajec, Dine Zebec, Adriane Držaić, Tamare Ređep, Ružice Gregurić te koordinatorice projekta Sonje Tušek Podobnik. Edukativne igre “Angels and the Dragon” i “Stolen Chest Adventure” nastale u sklopu Erasmus+ K2 projekta “Igrifikacijom do boljih rezulata – Nauči me igrati” rezulat su marljivog rada članova hrvatskog projektnog tima. Da biste više saznali o igrama i samom projektu pozivaju zainteresirane da posjete mrežnu stranicu TEACH ME HOW TO PLAY. U sklopu trogodišnjeg projekta “Teach me how to play” ukupno je nastalo šest edukativnih igara koje su dostupne na eTwinning stranici projekta “Teach me how to play”.