prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+: Međupredmetne teme u agroturizmu

Od 18. do 29. listopada ove godine 16 učenika Srednje poljoprivredne i tehničke škole iz Opuzena koji se školuju za zanimanje agroturistički tehničar boravilo je u Pistoiji, gradu u talijanskoj regiji Toskani, gdje su obavili stručnu praksu.

Tijekom listopada učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole iz Opuzena obavili su stručnu praksu na agroturističkim gospodarstvima u talijanskoj regiji Toskani. Stjecanje znanja i vještina omogućeno je kroz Erasmus+ KA1 projekt “Ostvarivanje očekivanja međupredmetnih tema kroz stručnu praksu u agroturizmu”, ukupne vrijednosti 37.878,00 EUR. Uz pružanje mogućnosti kvalitetnog obavljanja stručne prakse, sudjelovanjem na mobilnosti učenici su razvili i osobne i profesionalne kompetencije, kao i odgojno-obrazovna očekivanja međupredmetnih tema, prije svega tema Osobni i socijalni razvoj, Poduzetništvo, Zdravlje i Održivi razvoj.

Tijekom dva tjedna učenici su proveli ukupno po 80 sati na talijanskim agroturističkim gospodarstvima, poljoprivrednim imanjima i u restoranima, obavljajući poslove povezane sa zanimanjem koje na zanimljiv način povezuje poljoprivredu i turizam. Sudionici mobilnosti dobili su uvid u funkcioniranje agroturističkog objekta, koji uključuje poljoprivrednu proizvodnju (voće i povrće, s naglaskom na masline i vinovu lozu, koji se i kod nas uzgajaju), smještajne i ugostiteljske kapacitete. Kako bi ostvarili zadane ishode učenja, bili su uključeni u kompletan rad gospodarstva: od rada u polju, uređivanja vrta i okoliša objekta, pospremanja smještajnih objekata, promatranja i samostalnog pripremanja i posluživanja tradicionalnih jela, promidžbene aktivnosti.

Uz pružanje mogućnosti kvalitetnog obavljanja stručne prakse, sudjelovanjem na mobilnosti učenici su razvili i osobne i profesionalne kompetencije, kao i odgojno-obrazovna očekivanja međupredmetnih tema, prije svega tema Osobni i socijalni razvoj, Poduzetništvo, Zdravlje i Održivi razvoj. Stjecanje znanja i vještina omogućeno je kroz Erasmus+ KA1 projekt “Ostvarivanje očekivanja međupredmetnih tema kroz stručnu praksu u agroturizmu”. Projekt je financiran sredstvima Europske unije u iznosu 37.878,00 EUR. Više o projektu na projektnoj Facebook stranici.