prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ projekt „Before it is too late“

Erasmus+ projekt u kojemu kao škola partner sudjeluje Srednja škola Valpovo s koordinatorima profesorima Željkom Štanfelj i Marijom Jutriša uz pomoć projektnog tima škole koji broji 15-ak članova.

Projekt je započeo u studenom 2021. godine, a traje do kraja listopada 2023. godine. Osnovni ciljevi projekta su podizanje svijesti o klimatskim promjenama među učenicima i profesorima, te integracija navedene teme u školski kurikulum. U projekt su uključeni učenici i profesori iz Rumunjske, Poljske, Turske, Irske i Hrvatske. Iz škole uključeni su učenici i profesori gimnazijskih i strukovnih smjerova.

Tijekom ove dvije godine učenici su odradili tri mobilnosti i jedno domaćinstvo. Putovali su u Nazilli u Turskoj, Tarnow u Poljskoj i Bukurešt u Rumunjskoj. Na svakoj mobilnosti učenici su odrađivali pojedine zadatke koji su bili vezani s utjecajem čovjeka na klimatske promjene. Neke od aktivnosti bile su: mjerenje kvalitete zraka, sadnja drveća, izrada eko sapuna, posjete reciklažnim dvorištima, parkovima prirode, i dr. Uz brojna predavanja stručnjaka iz raznih zemalja učenici su imali priliku osmisliti vlastitu modnu reviju i kreirati odjeću načinjenu od otpadnih materijala.

Sudjelovanjem u ovom Erasmus+ projektu učenici i profesori su znatno obogatili svoja znanja te se podigla svijest o utjecaju čovjeka na klimatske promjene.