prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
klimatske promjene
Kreativna suradnju u prirodoslovlju

Kreativna suradnju u prirodoslovlju

Učiteljica Prirode Marijana Gudić i učiteljica Geografije Marijana Bandić Buljan iz Osnovne škole kraljice Jelene pokazale su kako su nastojale kod učenika razviti svijest o održivom razvoju. Učenici su u nekoliko jednostavnih pokusa proučavali načine topljenja leda na kopnu i moru te u slatkoj i slanoj vodi.

Tečaj “Climate Change Education”

Tečaj “Climate Change Education”

U sklopu Erasmus+ K1 projekta “Green skills” učiteljica Đurđica Miškulin iz Osnovne škole Pantovčak sudjelovala je na stručnom usavršavanju na tečaju “Climate Change Education”. 

eTwinning projekt “Sustainable Solutions”

Europska konferencija “Erasmus+ green mobility+green schools”

Početkom svibnja 2022. u njemačkom gradu Potsdam u blizini Berlina, održana je aktivnost osposobljavanja i suradnje “Erasmus + green mobility + green schools”, Europska konferencija o zaštiti klime i održivosti u školskom obrazovanju. Na konferenciji je bilo prisutno više od 230 sudionika iz dvadeset zemalja EU.

Kreativna suradnju u prirodoslovlju

Glas mladih EPASovaca Srednje škole Donji Miholjac

Godina 2022. je Europska godina mladih i prilika da se ukaže na važnu ulogu mladih u izgradnji  zelenije, bolje, digitalnije i uključivije europske budućnosti u kojoj će upravo mladi imati aktivniju ulogu mladih u društvo. Tim su povodom maturanti Srednje škole Donji Miholjac sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu The Conference on the Future of Europe.

eTwinning projekt “Sustainable Solutions”

eTwinning projekt “Climate Literate”

Prepoznavši važnost edukacije o klimatskim promjenama već od osnovnoškolske dobi, učiteljice Bilge Varel iz turske škole Mustafa Kiriş Ortaokulu i Iva Naranđa iz II. osnovne škole Čakovec krajem kolovoza 2021. godine pokrenule su eTwinning projekt “Climate Literate”. Glavni cilj eTwinning projekta “Climate Literate” bio je integrirati obrazovanje za klimu u školski kurikulum, osigurati da učenici postanu klimatski pismeni i skrenuti pozornost na klimatske promjene.

eTwinning projekt “Sustainable Solutions”

Tematska zbirka „Klimatske promjene“ na Hrvatskome arhivu weba

U zadnje vrijeme raste svijest javnosti o klimatskim promjenama i potrebi da se one spriječe ili barem što više ublaže. Službena nacionalna i lokalna tijela kao i međunarodne organizacije vrlo su aktivne u objavljivanju službenih publikacija o strategijama, planovima i programima koji se odnose na tu tematiku.