prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ projekt “Growing young ECOlogists with STEM”

U sklopu Erasmus+ projekta “Growing young ECOlogists with STEM ” koji provodi OŠ Nikole Hribara, u razdoblju od 2. do 6. listopada 2023. godine, u posjet su im došli partneri, učitelji i učenici iz Grčke i Portugala.

Tijekom tjedna održano je nekoliko radionica na kojima je učenicima prezentirana edukativna platforma razvijena u sklopu projekta. Uz vodstvo predavača iz Grčke, koristeći se aplikacijom Canva, učenici su izrađivali digitalni magazin u kojem su prikazane dosad provedene projektne aktivnosti.

Na radionicama su učenici razgovarali o klimatskim promjenama i načinu kako ostaviti što manji ekološki otisak na planet. Izradili su i energetski certifikat škole. Zasadili su stablo prijateljstva i izrađivali tematske plakate koji će biti izloženi u školskom projektnom kutku.

U slobodno vrijeme goste su odveli u Muzej Turopolje i Centar za posjetitelje u Velikog Gorici. Obišli su kuriju Modić Bedeković te prošetali ulicama grada Zagreba. Na Svjetski dan učitelja posjetili su Plitvička jezera, najstariji i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Druženjem i raznim aktivnostima, učvršćena su već prije sklopljena prijateljstva te doživljena nova iskustva koja će svima ostati u nezaboravnoj uspomeni.

Veliku zahvalu upućuju roditeljima koji su ugostili  goste, pružali podršku tijekom trajanja projekta i bili sjajni domaćini.