prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Escape Room – žarnjaci

Učenici sedmih razreda OŠ Dore Pejačević iz Našica upoznali su žarnjake primjenom istraživačke nastave i IKT-a  u nastavi. Učenici su bili motivirani za aktivno učenje i korištenje digitalnih tehnologija i alata u nastavi.

Učenici su kroz Escape Room upoznali žarnjake.

Na interaktivnoj karti istraživali su u kojem je jezeru u Hrvatskoj pronađena vrsta meduze Aurelija relicta stara 26 milijuna godina. Istraživali su i gdje ima crnih koralja, najskupljih koralja na svijetu. Saznali su da se koralji koriste za izradu skupocjenog nakita, te su istraživali na kojem se hrvatskom otoku ljudi bave koraljarstvom.

Slagali su puzzle kako bi otkrili koji žarnjak živi u slatkim vodama.

Saznali su i što su atoli, te su kroz igru vješala saznali koji ocean sadrži najviše atola.

Igra je započela sljedećom motivacijom:

U jednoj škrinji s blagom nalazi se skupocjeni nakit. Nitko ne može otkriti od čega je taj skupi nakit izrađen i zašto je tako skup.

Škrinja je dobro skrivena i nitko je ne može pronaći. 

Pronađite škrinju i osvojite nagradu. 

Kada pronađete škrinju zavirite u nju i otkrijte od čega je izrađen taj skupi nakit i zašto je tako skup. Odgovor uz svoj selfie objavite na online zidu Padleta.

 

Krenite u avanturu.