prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Discover the undiscovered nature of our planet”

Međunarodni eTwinning projekt suautorski je projekt učiteljice Ljiljane Štanfelj (OŠ „Dobriša Cesarić“ Osijek) i učitelja Ahmeta Dönmeza (Bağyaka Şehit Turgut Burkay Korkmaz İlkokulu Primary School, Antalya, Turska). Projekt je započeo u rujnu 2023. godine, a traje do kraja svibnja 2024. godine.

U eTwinning projekt uključeni su učitelji i učenici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Estonije, Italije, Rumunjske, Turske i Ukrajine. Iz Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ Osijek uključeni učenici i učitelji razredne i predmetne nastave.

Projekt je namijenjen učenicima osnovne škole s ciljem učenja o posebnostima očuvane i zaštićene prirodne baštine domovine, obilježjima karakteristične (i specifične) flore i faune u domovini te proučavanje prirodne vrijednosti našeg planeta s naglaskom na prostore koji su ostali netaknuti ili one koje je ponovno preuzela priroda. Učenike se potiče na važnost očuvanja i zaštitu okoliša i prirode.

U raznim projektnim aktivnostima učenici će raditi timski te će razvijat će međusobnu suradnju, uvažavanje i prihvaćanje. Primjenom raznih strategijama učenja učenici će ostvarivati ciljeve učenja te će razvijati digitalne, socijalne, komunikacijske i prezentacijske vještine. Tijekom projekta izradit će se tri zajednička digitalna materijala o specifičnosti naše domovine i planeta Zemlje.