prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Obitelj i ja” u nastavi na daljinu

Tijekom školske godine 2019./2020. učenici 1. a i 3. d razreda Osnovne škole Sveti Matej Viškovo sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu “Obitelj i ja / The family and I”. Škole iz Hrvatske i Srbije su bile uključene u projekt. 

Autorice Đurđica Krtanjek i Dubravka Petković uspješno su projekt privele kraju zajedno sa svojim projektnim partnerima. Najvažnije datume projekta obilježili su tijekom nastave na daljinu. Projektne aktivnosti bile su usmjerene na izgradnju suradnje, tolerancije i međusobnog uvažavanja unutar razrednog odjela, škole i obitelji kao i uključivanje roditelja u školske aktivnosti. Cilj navedenih aktivnosti bio je uspostaviti kvalitetnu suradnju na dobrobit učenika. Svrha projektnih aktivnosti: doprinijeti ostvarivanju ishoda predmetnih kurikuluma i ishoda međupredmetnih tema.

Ciljevi projekta su:

  • poticanje i podizanje svijesti o važnosti partnerstva i podrške u obiteljskim odnosima:
  • naglašavanje povezanosti između uspješnosti učenika i zdravih obiteljskih odnosa:
  • razvijanje uvažavanja i poštivanja svih oblika obitelji.

Radni postupak projekta odvijao se na način da svaki projektni partner provodi projektne aktivnosti integrirano u svakodnevnom radu u razredu s učenicima kroz različite nastavne sadržaje i aktivnosti. Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom Covid-19 virusa nastavili su projekt u nastavi na daljinu. Radove su postavljali na TwinSpace projekta i projektnim stranicama Škola.