prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Plesom kroz svijet/ Dancing through the world”

Međunarodni projekt “Plesom kroz svijet / Dancing through the world” je suautorski projekt učiteljice razredne nastave Adrijana Sili (Osnovna škola Josipovac) i učiteljice geografije Ljiljana Štanfelj (Osnovna škola “Dobriša Cesarić” Osijek). Projekt je započeo u rujnu 2022. i traje do lipnja 2023. godine.

Učenici 4. b razreda iz OŠ Josipovac su uključeni u projekt, a sve se odvija uz suradnju knjižničarke Anite Drenjančević. U OŠ “Dobriša Cesarić” u projekt su uključeni pojedini učenici sedmih i osmih razreda. U provođenju aktivnosti sudjeluje i učitelj informatike Vanja Dušić.

Projekt je namijenjen učenicima osnovne škole s ciljem učenja pojedinih vrsta plesova koji su nastali na različitim geografskim prostorima u Europi i svijetu. Sudjelovanjem u projektu učenici će istraživati te će učiti plesne korake standardnih i latino plesova. Jedan od zadataka je i predstavljanje tradicijskog plesa regije/države iz koje potječu.

Ciljevi projekta su poticati učenike na proučavanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti prošlosti, na očuvanje zaštite kulturnih vrijednosti kao dijela nacionalnog identiteta i na važnost aktivne fizičke aktivnosti kroz učenje plesa. U raznim projektim aktivnostima i zadacima, učenici će timskim radom razvijati međusobnu suradnju, uvažavanje i prihvaćanje. U ostvarivanju ciljeva učenici će se koristiti raznim strategijama učenja. Učenici će razvijati socijalne, komunikacijske i prezentacijske vještine.