prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Slikovnicom povezani”

Učenici 3. a razreda Osnovne škole Milan Brozović pridružili su se eTwinning projektu “Slikovnicom povezani” u školskoj 2021./2022.godini.

Autori projekta su Bojana Lanča i Andrea Barac. Svrha projekta je upoznavanje i otkrivanje svijeta slikovnica kroz pisanu riječi, ali i kroz oči umjetnika koji je ilustrirao slikovnicu. Cilj je usavršavati tehniku čitanja, bogatiti rječnik, izazivati emocije, razvijati govor, kritički promišljati, uočavati dodatne spoznaje kroz ilustracije, poticati stvaralaštvo kod učenika i suradnju među učiteljima.

Projekt je zamišljen da jedan projektni partner započne izradu slikovnice, a drugi projektni partner slikovnicu dovrši. Na stranici su autorice postavile primjere izrade slikovnice. Po završetku ilustracije slikovnice, potrebno je izraditi i digitalnu slikovnicu. Slikovnice nastale u projektu bit će izložene u Dječjoj knjižnici Stribor u Rijeci. U sklopu projekta učenici 3. a razreda provode i projekt “Čajanka s tetom Juliom”. Čitaju slikovnice književnice Julie Donaldson. Učenici izrađuju kratke kvizove znanja vezane uz tekst slikovnice, izrađuju osmosmjerke te vješala na zadani pojam.

Na satu lektire izrađivali su slikovnicu o šegrtu Hlapiću te oslikali su i Ezopove basne. Nakon čitanja slikovnica o vuku, izradili su nekoliko digitalnih slikovnica. Učenici čitaju edukativne i poučne slikovnice na Satu razrednika. Slikovnice govore o lijepom ponašanju, prihvaćanju različitosti te o toleranciji i ljubaznosti. Uz slikovnicu ide i radionica koja se odrađuje na Satu razrednika. Čitanje potiče empatiju, potiče učenje i istraživanje, omogućava bolje usmeno i pisano izražavanje, jača socijalne vještine, potiče na razmišljanje, obogaćuje rječnik, smanjuje stres i opušta.