prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Festival dječje knjige “Uberi priču”

Popularni festival dječje knjige ‘Uberi priču’ i ove godine održat će se u Gradskom parku u Koprivnici u subotu, 4. rujna, s početkom u 11 sati.

Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ Koprivnica ovu manifestaciju provodi u suradnji s nakladničkom kućom ‘Mala zvona’ iz Zagreba.

Na veselje svih mališana kroz „berbu slikovnica“ vodit će ih animatorica Nikolina Manojlović Vračar, a u programu će sudjelovati i ilustratorica Hana Vrca, dobitnica Nagrade „Grigor Vitez“ za najbolje ilustracije za djecu mlađe dobi u slikovnicama „Lord se vraća kući“ (napisala Irena Zelena) i „Mi (ni)smo sami“ (napisala Alma Pongrašić).

Sudionicima će biti predstavljene i slikovnice renomiranih hrvatskih književnika i ilustratora, ovogodišnjih laureata Nagrade Grigor Vitez – „Svjetlana i sni o letu“ autorska slikovnica Dominika Vukovića i „Što sam sve naučio do škole (i to sam)“ autorice Andrijane Grgičević. Sve spomenute slikovnice djeca će moći ubrati s krošanja stabala u Gradskom parku.

Radi se o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić koji se održava u kontinuitetu od 2005. u Zagreb, a u Koprivnici od 2008. godine.

U slučaju kiše Festival će se održati u Stručno znanstvenom odjelu knjižnice. Sudjelovati mogu djeca predškolske i rane osnovnoškolske dobi, a prijave za sudjelovanje primaju se u Dječjem odjelu Knjižnice do petka, 3. rujna 2021. godine.