prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Gimnaziji Vukovar priznanje Međunarodnog programskog odbora za najbolji stručni rad na 19. CUC-u

Gimnazija Vukovar na ovogodišnjoj CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC-u) opravdala je status e-Škole ponijevši priznanje Međunarodnog programskog odbora za najbolji stručni rad konferencije. 

Događaj koji zauzima posebno mjesto u edukaciji i stručnom uvršavanju nastavnika Gimnazije Vukovar zasigurno je CARNetova korisnička konferencija. Za CUC se pripremaju i s nestrpljenjem ga iščekuju iz godine u godinu. Zahvaljujući pilot projektu e-Škole, već treću godinu zaredom aktivni su sudionici i svake godine sve ih je više. Ravnatelj Gimnazije Vukovar, Davor Šijanović, prof., prepoznao je značaj i dobrobiti ovakvog vida usavršavanja, stjecanja i razmjene iskustva, te su se ove godine upustili u izazove 19. CUC-a – najveće konferencije o obrazovanju u Republici Hrvatskoj, u peteročlanom sastavu: Suzana Osička, Ivan Menđušić, Kristina Kristek, Karolina Dvojković i Sanja Pavlović Šijanović.

Bio je to put s krajnjeg istoka Republike Hrvataske, grada Vukovara, do grada na južnom dijelu hrvatske obale, Dubrovnika, udaljenosti više od 500 km i prijateljstva koje datira još iz vremena Domovinskog rata. U utorak u ranim jutarnjim satima krenuli su put Dubrovnika, te u predvečernjim satima stigli na svoje odredište, hotele Valamar Lacroma i President smještenim na poluotoku Babin kuk. Ubacili su putne torbe u sobe s prekrasnim pogledom na more i uputili se na večeru, registraciju i druženje. Kao i u uvijek, CARNet-ovci su se potrudili dočekati ih s punom vrećicom darova, vedrog duha i dobrog raspoloženja. Susreti i druženje s kolegama iz cijele Hrvatske obilježili su prvu večer.

Srijeda je bila obilježena nizom aktivnosti, radionica, predavanja i otvaranjem CUC-a. Kako je bilo iznimno puno interesantnih događanja, morali su se podijeliti i svatko od njih je pohodio određena događanja kako bi stekli što više znanja i iskustva. Poslušali su interaktivna izlaganja: Tehnologija mijenja život, prezentaciju projekta e-Škole – najvećeg projekta u području obrazovanja u državi, vrijednog 307 milijuna kuna i sufinanciranog EU sredstvima, sudjelovali u radionici Moderna učionica po mjeri učenika, odslušali predstavljenje stručnih radova i sudjelovali na svečanom otvaranju konfrencije. Večernje druženje iskoristili su za stara i nova poznanstva i druženje uz razmjenu dojmova.

Četvrtak su posvetili predavanju: 10 godina Portala za škole, s kojim surađujemo niz godina i bez kojeg ne možemo zamisliti niti jedan radni dan, i e-Škole predavanju “Znanstveno istraživanje učinaka projekta e-Škole: što je i kako ispitano do sada?“. Vrijeme odmora bilo je rezervirano za obilazak grada Dubrovnika i opuštanje uz kavu, prije prvog izlaganja. Kako se bližio termin izlaganja, tako je i trema rasla, a s njom i želja da predstave aktivnosti koje provode u školi najbolje što mogu. Sva sreća pa su u poslijepodnevnom terminu bili prvi i morali su tremu staviti pod kontrolu već samim ulaskom u dvoranu Elafiti. Predstavili su stručni rad pod nazivom: „Svijet kodova na drugačiji način“ – Sanja Pavlović Šijanović, Karolina Dvojković i Davor Šijanović, kojim su pokazali provedene aktivnosti u svrhu popularizacije programiranja. Nakon izlaganja, sve je izgledalo lakše. Večernjim druženjem u dobrom društvu priveli su dan kraju.

Petak je donio ponovno tremu u tim. Ovoga puta trebalo je predstaviti dva stručna rada: „Izgubljeni u prostoru“ – Suzana Osička i „Hokus pokus“ – Karolina Dvojković i Sanja Pavlović Šijanović. Radom „Izgubljeni u prostoru“ predstavljena je uporaba sustava za e-učenje Moodle u području matematike dok je radom „Hokus pokus“ predstavljena pimjena IKT-a u istraživačkoj nastavi fizike kroz primjere određivanja ubrzanja slobodnog pada i određivanja frekvencije nekih tonova glazbene ljestvice. Izlaganja su prošla uspješno, u dobrom raspoloženju i pozitivnim osvrtima sudionika.

Svjesni činjenice da im najmanje 10 sati putovanja neće uspjeti skratiti ni Hokus pokus, niti Kodiranje na drugačiji način, te da im ne pomaže niti to što nisu Izgubljeni u prostoru, primoralo ih je da donesu odluku o ranijem odlasku, što je značilo njihov izostanak sa Svečanog zatvaranja konferencije. Fotografija za sjećanje, pogled na more i krenuli su put Vukovara.

Putem ih je zatekla i prekrasna vijest da je Međunarodni Programski odbor za najbolji stručni rad konferencije na ovogodišnjem CUC-u odabrao rad “Hokus Pokus” autorica Karoline Dvojković i Sanje Pavlović Šijanović.

Za Gimnaziju Vukovar to je iznimno priznanje i dokaz da su kao e-Škola na pravom putu i stoga će sva novostečena znanja i iskustva utkati u svoju školu, radni kolektiv i generacije učenika i time postati još kvalitetniji u svom radu a time i prepoznatljivi u području odgoja i obrazovanja. Neke ideje su se već pojavile tijekom putovanja, ali to neka ostane iznenađenje do sljedećeg jubilarnog 20. CUC-a!