prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Humanitarna akcija- MIOC za Cukriće

U Gimnaziji Franje Petrića Zadar održana je Humanitarna akcija pod nazivom “MIOC za Cukriće”.

U Gimnaziji zadnji dan nastave prvog polugodišta 2022./2023. školske godine bio je posvećen Humanitarnoj akciji pod nazivom „MIOC za Cukriće“. Riječ je o projektu kojeg vodi pedagoginja Antonija Kero u suradnji s učenicima volonterima. Akcija se provodi u svrhu prikupljanja financijskih sredstava za Udrugu za djecu oboljele od dijabetesa- „Cukrići“. Učenici su tijekom školskog odmora u prostoru škole pripremali i prodavali tople sendviče. Svatko od učenika je bio zadužen za pojedini dio pripremanja i izvršenja humanitarne akcije te su odradili zadatke za svaku pohvalu. Akcija je protekla iznimno uspješno u obje školske smjene. Prikupljeni iznos učenici će predati predstavnicima Udruge „Cukrići“ te će poslušati predavanje o važnosti prepoznavanja simptoma šećerne bolesti na vrijeme. Osim prikupljenog  novca, učenici su pjesmom i gitarom pozdravili dolazak 2023. godine.

Početkom drugog polugodišta učenici će predati prikupljeni iznos predsjednici Udruge, Doris Bailo, koja će im tom prigodom održati predavanje o izazovima s kojima se suočavaju djeca oboljela od dijabetesa i njihove obitelji, te ih educirati o važnosti prepoznavanja simptoma šećerne bolesti na vrijeme. Cilj je ovog projekta potaknuti učenike na volontiranje, ali i razvijanje osjećaja solidarnosti za djecu oboljelu od dijabetesa. Na ovaj način učenici imaju mogućnost prepoznati svoju vrijednu ulogu u podržavanju udruga u lokalnoj zajednici.