prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Igrajmo se glagoljicom: 4. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije

Učenici 2. a razreda Osnovne škole “Milan Brozović” Kastav, pod mentorskim i vođenjem učiteljice Marice Jurić, prijavili su se na 4. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Natjecanje organizira Ekonomski fakultet u Osijeku i Institut Andizet.

Proglašenje nagrađenih timova očekuje se u petak, 2. prosinca 2022. godine. Više o Natjecanju pročitajte na milenijsko.efos.hr ili označite neku od društvenih mreža Natjecanja (Facebook & Instagram). Učenici su istraživali i saznali da je glagoljica staro hrvatsko pismo i njime su se Hrvati služili preko tisuću godina.

U različitim projektnim zadacima, igrali su se slovima oble i uglate glagoljice. Učenici su i pokušali napisati svoje ime na glagoljici. Prvi projekt koji su učenici 2. a razreda bio je 3D skulptura imena. Ovaj projekt izrade skulpture od glagoljskih slova zahtijevao je od učenika da iskoriste svoje umjetničke i inženjerske vještine.

Izradili su godišnji kalendar i nazive mjeseci u godini napisali glagoljicom. Na pripremljenoj drvenoj podlozi, učenici su flomasterima – glagoljičnim slovima, napisali inicijale svojega imena. Zatim su oslikali pločice prema osobnim željama. Uz Svjetski dan izumitelja, učenici su izradili plakat profesora Baltazara uz slogan razreda koji su napisali na glagoljici. Učenici su uživali u radu. Pokazali su svoja jaka područja i razvijali slabija. Konačni proizvodi predstavljeni su na roditeljskom sastanku i svim ostalim učenicima škole. Ovo je bio važan projekt za učenike i predstavljao je veliki izazov. Procjena je pokazala kako učenici žele više raditi na projektnim zadacima.