prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Inicijativa “Tjedan dobre dječje knjige”

Učenici Posebnog razrednog odjela Osnocne škole Fran Franković, Rijeka pod mentorstvom učiteljice razredne nastave Ivone Trtanj Šneler uz pomoć učenica Učeničkog doma Kvarner i njihove profesorice Maše Sancin Bucci postali su na jedan dan ilustratori svojih omiljenih priča te su u ilustracije implementirali osobna iskustva, maštu i sve ono što smatraju zanimljivim.

Radionica izrade ilustracija bila je u čast nedavno preminuloj akademskoj slikarici Danici Rusjan koja je pripadala generaciji ilustratora koji su obilježili hrvatsku knjigu za djecu i slikovnicu. Ilustrirala je knjige Vesne Parun, Ratka Zvrka, Gustava Krkleca, Mate Lovraka i još mnoge druge.

“Tjedan dobre dječje knjige” je inicijativa za promicanje edukacije i pismenosti među djecom i mladima odnosno stvaranje platforme za djecu kako bi pomoću nje izrazila svoje ideje i misli kroz pisanje i ilustracije. Također je prilika da djeca iskažu svoje talente i razvijaju svoje vještine u pisanju i razvoju priče. Rezultat je udruženih aktivnosti u koje su uključeni roditelji, djeca i ostali subjekti u zajednici koji za cilj imaju unaprjeđenje života djece kroz pismenost.

Suradnja učenika Posebnog razrednog odjela škole s učenicima Učeničkog doma Kvarner rezultirala je javnom izložbom radova u Gradskoj knjižnici Rijeka – ogranak Drenova koja se može posjetiti od 17. do 23. travnja 2023. godine. U ilustracijama je vjerno dočarana izvorna ideja priče ukomponirana u modernu sadašnjicu no ono što valja naglasiti je velika doza emocije prisutna u radovima koju će svi posjetitelji izložbe zasigurno osjetiti.