prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izrada plakata i letaka u praktičnoj nastavi

Učenici drugog razreda Medicinske škole u Rijeci smjer veterinarski tehničar provode različite aktivnosti u okviru praktične nastave. Ove školske godine željeli su educirati vlasnike kako smanjiti broj neželjenih štenaca i mačića.

Tijekom ove školske godine zbog epidemiološke situacije dio praktične nastave bili su prisiljeni odraditi online. U razmišljanju kako najbolje iskoristiti vrijeme i ipak nekako doprijeti do vlasnika kućnih ljubimaca dogovorili su se da učenici naprave reklamne materijale, plakate i letke. Njima će na razumljiv i kreativan način predstaviti prednosti kastracije kućnih ljubimaca. Željeli su potaknuti što veći broj vlasnika pasa i mačaka da kastriraju svoje ljubimce. Kastracijom se smanjuje broj neželjenih štenaca i mačića.

Odlučili su koristiti Canvu – jednostavni digitalni alat za izradu infografika, plakata, letaka i slično. Prilikom prvog online susreta razgovarali su o razlozima i opravdanosti kastracije kućnih ljubimaca u svrhu smanjivanja broja pasa i mačaka lutalica. Ukratko je opisan i objašnjen postupak. Učenici su istražili prednosti i nedostatke kastracije na zdravlje i kvalitetu života kućnih ljubimca. Za sljedeći sat su se dogovorili da učenici izrade plakate i letke u digitalnom alatu Canva. Plakate i letke su zatim prezentirali razredu. Zajedno su odabrali nekoliko plakata i letaka koje će ispisati i odnijeti u veterinarske ambulante kao informativni materijal za vlasnike kućnih ljubimaca. Učenici su bili jako zainteresirani i kreativni, dobro su se zabavili i naučili nešto novo. Izrađeni plakati će se koristiti u praksi kao edukativni materijal. Pogledajte letak i plakat koji su izradili učenici škole.