prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Koliko je opasno sa slušalicama voziti bicikl?

Gradski biciklisti sa slušalicama u ušima česta su pojava, i dok jedni tvrde da je ludost odreći se jednog osjeta u prometu, drugi smatraju da to ipak nije toliko opasno jer slušalice ne blokiraju sav zvuk i ne razlikuju se mnogo od slušanja radija u automobilu. 

Da je običaj nošenja slušalica na biciklu u prometu ipak opasan i da može imati kobne posljedice nema nimalo dileme. Iako ne postoje znanstvena istraživanja i prave studije koje bi pokazale kolika je povezanost između nesreća i slušalica, neki predlažu da je odgovor možda u sredini – na biciklu nosite samo jednu slušalicu pa možete čuti oboje. Sličnu proceduru regulirao je i Zakon o sigurnosti prometa na cestama u kojem piše da slušalice vozač bicikla i osobnog prijevoznog sredstva smije koristiti samo na jednom uhu. Kazna za nošenje slušalica na oba uha uvodi se po prvi puta i iznositi će 300 kuna.

U svakom slučaju valja biti osobito oprezan, a za one koje zanima više informacija i koji vole čitati na engleskom jeziku pripremili smo i članak na tu temu.