prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Mala škola čarobnjaštva

U sklopu obilježavanja Dana škole u OŠ „Matija Gubec“, Čeminac učiteljica matematike i fizike Jasmina Alilović i učiteljica engleskog i njemačkog jezika Dajana Vidaković organizirale su kreativnu radionicu pod nazivom “Mala škola čarobnjaštva”. Učenici su imali priliku izrađivati različite ukrase inspirirane popularnim književno-filmskim serijalom Harry Potter.

Sove-pismonoše i razredbeni klobuk oživjeli su kroz kreativnost učenika. Osim kreativnosti učenici su pokazali visoku svijest o zaštiti okoliša pa su sve svoje proizvode izrađivali reciklirajući. Tako su baloni, koverte, papirnate vrećice, ubrusi i vunena klupka postali sove, a kartoni i papiri iz dostave pričajući klobuk. Njihova školska uniforma bila je upotpunjena kravatama oko vrata koje su izrađivali od filca u skladu s rješenjem digitalnog kviza na engleskom jeziku koji im je odgonetnuo kojem čarobnjačkom domu zapravo pripadaju.

Na nosu su nosili naočale koje su sami izradili pomoću 3-D olovke, a okušali su se i u graviranju te kući ponijeli privjeske s čarobnim simbolima. Prava čarolija nastala je kad su učenici štapiće za ražnjiće uz pomoć perlica, vrućeg ljepila i malo boje pretvorili u čarobne štapiće. Osim toga učenici su izrađivali i “Pottertare” – avatare u stilu Harryja Pottera, koje su printali na termalnom printeru i ponijeli naljepnicu za uspomenu.

Radionica je bila obogaćena i kroz tematsko uređenje učionice, koja je postala poput pravog čarobnjačkog svijeta. Slike čarobnih bića, čarobnih napitaka i drugih elemenata iz Harry Potter svijeta krasile su pano učionice, pružajući učenicima doživljaj autentičnosti. Učenici su izrazili oduševljenje ovom čarobnom radionicom koja je zaista bila nezaboravno iskustvo. U pauzama između aktivnosti razmjenjivali su svoje dojmove, raspravljali o omiljenim dijelovima knjiga i filmova iz serijala Harry Potter, te planirali buduće čarobnjačke podvige koje će izvoditi kod kuće.