prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Medijska pismenost srednjoškolaca u Sinju

U Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića Sinj se od 2. do 8. svibnja 2022.i tijekom cijelog mjeseca svibnja provode se 5. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Ove godine u fokusu Dana medijske pismenosti je važnost medijskog obrazovanja s naglaskom na kritičko razmišljanje, razumijevanje kako mediji funkcioniraju, prepoznavanje dezinformacija te razumijevanje utjecaja utjecaja, prikrivenog oglašavanja i algoritama koji određuju koje informacije i sadržaji nam se nude na internetu i društvenim mrežama i tako utječu na naše stavove i stvaranje slika o svijetu oko nas, ključnim društvenim temama i događajima.

Za učenike i zaniteresirane nastavnike škole te zainteresiranu javnost održala su se predavanja, radionice i diskusije na temu medijske pismenosti. Glavni ciljevi ovoga događaja su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, osobe djece i mladih, te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti. Ukupno je održano do sada pet predavanja s više od 80 sudionika,a u predavanja, rasprave i radionice uključeni su učenici drugih i trećih razreda strukovne škole u zanimanjima komercijalist i ekonomist.