prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Mediteran kakav je nekada bio” u sklopu Godine čitanja

Pod naslovom ‘Mediteran kakav je nekad bio’ održat će se čitanje suvremene hrvatske proze s mediteranskim temama u srijedu, 11. kolovoza, u 19 sati, u bistrou Gusto Giusto u Antuninskoj ulici u Dubrovniku, a povodom obilježavanja Godine čitanja u Republici Hrvatskoj.

“Mediteran kakav je nekad bio” čine članovi Festivalskog dramskog ansambla: Romano Nikolić, Marin Klišmanić, Veronika Mach i Iva Kraljević, koji će zainteresiranoj publici čitati ulomke iz pripovijetke „Karneval“ iz zbirke „Pod balkonom“ Ranka Marinkovića, dijelove romana „Yu puzzle“ Rade Jarka i romana „Mirisi, zlato i tamjan“ Slobodana Novaka te pjesmu „Tri dubrovačka ženska notturna“ Staše Aras. Oni zajedno čine kolekciju oživljenih knjiga koje se kreću gradom, sreću se u skrivenim ulicama, razgovaraju jedni s drugima i žele sresti svoje čitatelje. Publika će na mjestu susreta, u bistrou Gusto Giusto u Antuninskoj ulici br. 3, izabrati tekst koji žele čuti, a glumci će ih odvesti na skrivena mjesta gdje će izvesti odlomke navedenih djela.

Ulaz je besplatan, no broj publike je ograničen pa se za sudjelovanje potrebno unaprijed prijaviti putem e-adrese: mirja.capor@dubrovnik-festival.hr.

Prijave se zaprimaju do srijede u podne.

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija, Vlada Republike Hrvatske 2021. godinu proglasila je Godinom čitanja. Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, a brojne aktivnosti u pripremi imaju za cilj poticanje čitanja. Čitanje nas odvodi u svjetove koje nikada ne bismo vidjeli, upoznaje nas s ljudima koje nikada ne bismo upoznali i omogućuje nam osjetiti emocije koje inače ne bismo osjetili.