prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni dan obitelji

Učenici Osnovne škole “Dr. Stjepan Ilijašević” Oriovac i Područne škole “Slavonski Kobaš” obilježili su Međunarodni dan obitelji u ponedjeljak, 15. svibnja 2023. godine.

Odlukom Opće skupštine Ujedinjenih naroda od 1994. obilježavaju se obiteljske vrijednosti u nastavnim aktivnostima.

Moderatorice učeničkih aktivnosti su Slađana Kristek i Antonija Jagodar. Na satu Povijesti i Njemačkom jeziku potaknule su učenike da istraže kako su obitelji izgledale tijekom povijesti od Sumerana, Židova, Egipćana, Grka i Rimljana do danas. Učenici su usporedili sličnosti i razlike tradicionalnih i suvremenih obitelji, izradili osobnu iskaznicu te razmišljali o fazama čovjekovog životnog razvoja, obavezama i odgovornostima kao i organizaciji slobodnog vremena uz društvene igre.

Uz digitalne sadržaje u obliku križaljke, bingo kartica i memori kartica učenike se potaknulo na razvijanje svijesti o važnosti njegovanja obiteljske solidarnosti, pripadnosti zajednici koja te štiti i voli, s kojom dijeliš sretne i bolne trenutke.

Cilj svih aktivnosti je razvijanje empatije za sve dobne skupine od najranijeg djetinjstva do duboke starosti bez obzira na okolnosti i običaje.