prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Mikroskopiranje pomoću pametnog telefona

Učenici sedmih razreda OŠ Dore Pejačević iz Našica isprintali su 3D printerom nastavak za mikroskop i pametni telefon. Mikroskopirali su stanice, te ih fotografirali. Fotografije su objavili na online zidu Padleta. Učenici su tijekom provedenih aktivnosti razvijali znanja i vještine iz biologije i informatike.

 

Učenici primjenjuju 3D printer za printanje nastavka za mikroskop i pametni telefon i primjenjuju ih pametni telefoni pri mikroskopiranju.

Odgovorno i prema uputama se koriste laboratorijskim posuđem, priborom, uređajima i kemikalijama uz primjenu mjera opreza i zaštite.

Bilježe i prikazuju rezultate opažanja koristeći se IKT-om i iz njih izvode zaključak.

Učenici su 3D printerom isprintali  držač pametnog telefona za mikroskop, te ga koristiti pri mikroskopiranju.

Gotov model za printanje nalazi se na poveznici  https://www.thingiverse.com/thing:2567141.

Prije mikroskopiranja ponovili su dijelove mikroskopa u digitalnom alatau LearningApps  https://learningapps.org/watch?v=p7whx3m6a19.

Učenici su izradili mikroskopski preparat listića tradeskancije.

Na predmetno stakalce kapnuli su kapljicu vode. S lista su odvojili tanku pokožicu. Taj tanki prozirni dio lista stavili su u kapljicu vode na predmetno stakalce i pokrili ga pokrovnim stakalcem. Promatrali su stanice lista pod mikroskopom koristeći pametni telefon.

Ono što su uočili fotografirali su pametnim telefonom. Fotografije su objavili na online zidu Padleta.