prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Modul” – školske novine učenika zagrebačke Industrijske strojarske škole

Učenici novinarske sekcije Industrijske strojarske škole Zagreb objavili su školske novine “Modul” namijenjene svim sadašnjim i bivšim učenicima, prijateljima škole kao i učenicima osmih razreda čiji odabir će biti baš njihova škola. Novinari Industrijske strojarske škole opisali su događanja koja su obilježila nastavnu godinu 2020./2021.

Nastavnica Hrvatskoga jezika prof. Iva Bojčić već nekoliko godina voditeljica je novinarske sekcije koju je zamislila i ostvarila kao učeničku platformu za vježbanje novinarstva. Prof. Bojčić vrijedno i kreativno organizira i usmjerava novinarski tim te ih je okupljala tijekom nastave u modelu A, ali i tijekom nastave na daljinu. Ističe da se u svim oblicima nastave pokazalo da su učenici savjesni, dosljedni, inovativni, željni novih izazova i da se na njih može računati. Prof. Bojčić s ponosom ističe da je zadovoljna rezultatom zajedničkog rada, podrškom uređivačkog odbora i sjajnim kritikama čitatelja. Interaktivan i suradnički odnos novinarske sekcije najbolje je opisao glavni urednik školskih novina Dino Badić učenik 1. e razreda u zanimanju instalater grijanja i klimatizacije koji se čitateljstvu obratio  riječima: “Stigao je novi broj školskih novina u ovoj, po mnogo čemu, vrlo izazovnoj, nepredvidivoj, ali i zanimljivoj školskoj godini. Iza nas je više od godinu dana protkanih novim, do sada nezamislivim i nepoznatim izazovima te pomiješanim emocijama. Međutim, iako je i ova nastavna godina bila specifična, imamo puno toga za pokazati. Cjelokupna situacija vezana uz koronu nije nas obeshrabrila, možda malo usporila, ali nikako demotivirala. I dalje smo se družili, malo uživo, malo virtualnim putem, ali naši su novinari i članovi uredničkog odbora bez obzira na sve bili vrijedni i inspirativni. Stoga vam i u ovom broju školskih novina donosimo pregled uspjeha talentiranih sportaša, inovatora ili pak ljubitelja dobre knjige. Svatko se pronašao u nečemu, a ako još nije, samo je pitanje trenutka kada će. Jer mogućnosti je stvarno puno, kao i prilika za širenje vidika koji nam se pružaju u ovoj školi. Više o svemu navedenome pročitajte u novinama. Nadamo se da ćete uživati, kao i mi kada smo ih stvarali!”. Novi broj “Modula” moguće je pogledati ovdje.