prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Moj mali filmski svijet

Učenici osmih razreda Osnovne škole Ivana Lovrića sudjelovali su u projektu Moj mali filmski svijet. Početkom mjeseca svibnja, učenici su na satovima hrvatskoga jezika učili o sinopsisu, scenariju i knjizi snimanja, a nakon što su o filmskome svijetu doznali onaj teorijski dio, okušali su se u izradi filma i na svojoj koži osjetili kako u praksi sve izgleda drugačije.

 

 

Učenici su se podijelili u skupine. Svaka je skupna trebala napisati kratku priču i izraditi knjigu snimanja, a zatim prema svojim zamislima snimiti kratki film i predstaviti ga razredu.

Teme koje su učenici birali za svoje filmove trebale su biti u skladu s dobi učenika i prikazivati situacije u kojima se svakodnevno nalaze, ali jednako su tako mogle biti inspirirane književnim tekstovima koje smo čitali na satovima književnosti.

Radeći na svojim filmovima, učenici su prošli sve procese nastajanja filma. Odlučivali su o čemu će govoriti njihov film, izrađivali su knjigu snimanja, glumili, izrađivali kostime i tražili prikladno mjesto na kojemu će snimati. Prilikom snimanja susreli su se s raznim problemima, a to se posebno odnosilo na vremenske neprilike jer nas mjesec svibanj i nije baš mazio.

Nakon što su završili svoje filmove, učenici su ih predstavili ostalim učenicima iz razreda, a onda su se okušali i u ulozi filmskih kritičara. Zajedno smo vrednovali radove jedni drugih i uočavali što je moglo biti bolje. Izabrali smo i najbolji razredni film u kojem smo prepoznali sentence iz epa Smrt Smail-age Čengića što nas je sve zajedno iznenadilo, ali i pokazalo da se inspiracija za film može pronaći bilo gdje, samo ju je važno uklopiti u svoj mali filmski svijet.

 

  

Priloženi dokumenti