prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nagrade eTwinning projektu “ME THE A.I #2.0”

Tijekom školske godine 2019./2020. u II. osnovnoj školi Čakovec proveden je eTwinning projekt “ME THE A.I #2.0” kojeg su pokrenule učiteljice informatike Georgia Lascaris iz Grčke i učiteljica Iva Naranđa. O projektu je ranije pisano i na Portalu za škole u lipnju 2020. kada je projekt bio u završnoj fazi. 

Krajem listopada 2020. godine Središnja služba za podršku eTwinningu iz Brisela dodijelila je Europske oznake kvalitete koju je dobilo čak 14 partnera iz pet država (Grčke, Španjolske, Litve, Turske i Hrvatske) što dokazuje visoku kvalitetu projekta. Popis partnera koji su nagrađeni Europskom oznakom kvalitete objavili su na TwinSpaceu.

Ovom prilikom žele istaknuti još nagrada koje je dobio eTwinning projekt “ME THE A.I #2.0”. Učiteljica Georgia Lascaris iz grčke škole 2nd Primary School of Nea Erythraia sudjelovala u natjecanju STEM Discovery Campaign 2020 Scientix s aktivnosti “Me the A.I #2.0: Artificial Intelligence Activity” provedenom u sklopu ovog eTwinning projekta i odabrana je za jednog od pobjednika. Nagrada se sastoji od sudjelovanja na Scientix Science Projects Workshop u Future Classroom Lab u Briselu koja je zbog COVID-19 pandemije odgođena.

Nadalje, još jedno veliko priznanje projektu je dodijeljeno u Litvi gdje je projektna partnerica Lina Lienienė iz škole Telšių “Germanto” progimnazija osvojila nacionalnu nagradu za eTwinning projekt. Autorica ističe kao je ovo poticaj za daljnji rad, međunarodnu suradnju, razmjenu ideja i stvaranje novih projekata u sklopu eTwinninga.