prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje 11. veljače 2020. – Dan sigurnijeg interneta

Povodom Dana sigurnijeg interneta 11. veljače 2020. u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića iz Osijeka, a kako bi se skrenula pozornost na to da mladi imaju pravo na bolju zaštitu i sigurnost u virtualnom svijetu aktivnosti za obilježavanje planirane su još na početku ove školske godine u Školskom kurikulumu kao projekt uz vođenje pedagoginje.

Na satu SRZ-a u 2. razredu kozmetičkog smjera pedagoginja je održala pedagošku radionicu s ishodom povećanja zaštite srednjoškolaca na internetu.

U uvodnom dijelu ponovljena su komunikacijska pravila i učenice su kolegici do sebe govorile što im se sviđa kod nje (npr. dobra prijateljica, duhovita, lijepo odjevena i sl.). Nakon toga razmatrale smo pozitivne i negativne strane korištenja interneta. Cilj je bio utvrditi razlikuju li učenice pozitivne od negativnih sadržaja u online svijetu. Potom su im podijeljeni radni listići na kojima  su se nalazile smjernice za sigurnost na internetu. Sudionice su radionice trebale rangirati  pravila od najvažnijeg prema najmanje važnom i usporediti svoj listić s listićem kolegice do sebe. Na kraju sata u evaluaciji, usmeno su izjavile što im se svidjelo u radionici, a na čemu bi voljele još raditi.

Učenicama se sviđa ovakva metoda rada jer iskustvenim učenjem više mogu primijeniti znanja i vještine u svakodnevnom životu, a pozitivno ozračje i dobra atmosfera vidi se iz priloženih fotografija.

Priloženi dokumenti