prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Dana obrane grada Osijeka u 2020. godini

Nastavnici učenici Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” iz Osijeka su pod vodstvom ravnateljice mr. sc. Sandre Brajnović, profesorice engleskog i njemačkog jezika Marinele Boras i profesorice hrvatskog jezika Marine Jukić obilježili Dan obrane grada Osijeka i sjećanje na žrtve bitke u šumi Rosinjača.

S obzirom na postojeću epidemiološku situaciju, Škola je važan datum, 5. prosinca, obilježila putem događaja koji se odvio na eTwinning platformi. Jedan od poginulih branitelja bio je i Davor Milas, čije ime Trgovačka i komercijalna škola ponosno nosi, koji je s tek navršenih 18 godina otišao u najtežu bitku u kojoj je izgubio svoj mladi život. Više o njemu i ostalim braniteljima možete saznati putem dokumentarnog filma, prezentacija, članaka i učeničkih radova dostupnih na poveznici.

Autorice ističu kako Davor Milas svima može biti uzor jer je i u tako ranoj mladosti znao donijeti hrabru i nesebičnu odluku kojom je ljubav za svoj narod znao staviti ispred vlastite sigurnosti. Zahvaljujući njemu i ostalim braniteljima, Osijek je ostao nepokoreni grad.