prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Dana planete Zemlja u 3. a razredu u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić u Gunji

22. travnja obilježava se Dan planete Zemlje. Učenici 3. a razreda u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić u Gunji tom su prigodom imali nekoliko aktivnosti koje su uključivale: slušanje priče, gledanje priče, narativna pantomima, kreativna radionica i filmska priča kroz film “Kišna kap”.

Učenici su na početku sata poslušali su audio i video priču pod nazivom “Leptir sreće”. Priča je to o predivnom leptiru uz meditativnu glazbu za opuštajući početak jutra. Osim predivne priče o leptiru koji donosi sreću, učenici su mogli pratiti i predivne ilustracije šuma, planina, jezera, mora i svih predivnih ljepota našeg planete Zemlja. Nakon toga, knjižničarka je pročitala nastavak priče pod nazivom “Kako je vrlo gladna debela gusjenica postala predivan leptir” služeći se metodom narativne pantomime, jer su učenici tijekom slušanja priče pokretima tijela pratili događaje u priči, a na tim mjestima se radila stanka prilikom čitanja priče (npr: vrijeme je da svaku gusjenicu – dijete prekrijete pripremljenim tamnim komadom tkanine, ili neka djeca zbace sa sebe tamni komad tkanine i polako protegnu ruke oponašajući leptirova krila). Nakon pantomime, na sljedećem satu uslijedila je kreativna radionica sa stranice Krokotak, gdje su učenici izrađivali svatko svog šarenog leptira. Na kraju nastavnog sata, učenici su odigrali puzzle, gdje je završno rješenje bila slika obilježavanja dana planete Zemlja. Treći sat su učenici gledali animirani film “Kišna kap”, koji donosi zanimljive pustolovine male kapljice kiše i njenih prijatelja u borbi protiv zlih nečistoća i zagađivača. Ovaj očaravajući film upozorava na potrebu očuvanja našeg okoliša i prirode.