prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Dana ružičastih majica u 2021. godini

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, već se godinama obilježava u Trgovačkoj i komercijalnoj školi “Davor Milas” u Osijeku s obzirom na važnost teme. Ove se godine održao u srijedu, 24. veljače 2021. godine, a cilj je prevencija vršnjačkog nasilja.

Prigodni pano u školi je osmislila i realizirala profesorica hrvatskog jezika Marina Jukić. Profesorica struke Anamaria Milković je s učenicima održala radionice u školi – izradu digitalnih plakata. U obilježavanje Dana ružičastih majica su se pod vodstvom odgajateljice Kristine Jurić uključili odgajatelji i učenici Učeničkog doma koji su izrađivali prigodne plakate.

Učenici su također sudjelovali u radionicama koje je vodila školska psihologinja Tajana Rogić Lončar. Radionica se bavila ulogom promatrača u vršnjačkom nasilju. Cilj je radionice bio prepoznati vršnjačko zlostavljanje i sastaviti popis intervencija koje učenici mogu primijeniti ukoliko se nađu kao promatrači vršnjačkog nasilja. Učenici su radionicu procijenili korisnom, a u najvećoj mjeri su prepoznali važnost informiranja odraslih osoba u situaciji vršnjačkog zlostavljanja.

Profesorica stranih jezika Marinela Boras je kreirala događaj putem platforme eTwinning u kojem su mogli sudjelovati nastavnici i učenici iz Hrvatske i Europe. Zajednički zadatak je bio postaviti fotografije u ružičastoj majici na poveznicu, kao i pisati savjete vršnjacima na engleskom jeziku kako se boriti protiv zlostavljanja.