prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjigom

U srijedu, 14. veljače, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek obilježit će Međunarodni dan darivanja knjigom u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi”, a pod geslom “Čitam dam, sretan sam – Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj.”.

Projekt je ovo koji organiziraju knjižničari, odgojitelji i drugi stručnjaci u Hrvatskoj s ciljem prikupljanja i darivanja slikovnica potrebitima kako bi uljepšali boravak djeci u bolnicama, domovima zdravlja i drugim ustanovama u kojima se okupljaju djeca.

Ove su godine prikupili preko stotinu knjiga koje ćemo darovati Knjižnici Osnovne škole Svete Ane u Osijeku.  Zahvaljujemo se svima koji su tijekom godine odvojili slikovnice i donijeli ih na  Odjel za rad s djecom i mladima.  Posebno se zahvaljujemo djeci i odgojiteljicama Dječjeg vrtića Potočnica iz Osijeka koji su prikupili slikovnice i razveselili nas svojim prilogom. Ovim su činom darivanja pokazali solidarnost i spremnost na suradnju.

I vi možete sudjelovati u akciji kampanje “Čitaj mi” i darovati novu ili rabljenu slikovnicu koju ste pročitali ili prerasli! Pomaganjem potrebitima u zajednici prilika je da izgradimo humanije društvo, a čitanje nam može pomoći da razvijemo osjećaje, obogatimo maštu i da zavolimo knjige.