prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas u Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić Gunja

Učenici I. i III. razreda Osnovne škole Antun i Stjepan Radić iz Gunje obilježili su Svjetski dan čitanja naglas u suradnji s knjižnicom. Učenici su zajedno s knjižničarkom čitali priče i slagali puzzle, a rješenje je bila slika plakata za obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas.

Učenici I. a razreda sudjeluju u projektu “Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja” pa je tom prigodom knjižničarka čitala priču Vodenjačić iz knjige “Ding dong priče”, autorice Jane Bauer. Za početak sata učenici su slagali puzzle, čije je rješenje bila slika plakata za obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas. Dio priče čitao je i jedan učenik naglas, a nakon toga uslijedila je analiza i razgovor o dojmovima iz priče. U priči o Vodenjačiću slavi se rođendan i piše rođendanska čestitka, pa su učenici dobili zadatak napisati čestitku za rođendan osobi iz razreda ili svom članu obitelji. Potom su učenici izrezivali komad paprinate torte s mrežne stranice Krokotak. Nakon što su svi učenici izrezali po komad torte, spojili su dijelove i dobili pravu tortu koju su ukrasili s pomponima.

U III. a razredu učenica je čitala naglas priču Tajanstveni gost iz knjige “Kratke priče”, autora Kestutisa Kasparavičiusa. Glavni lik u priči je bijeli pas pa su učenici dobili zadatak iz Kreativnog seta. Predložak psića od pompona trebali su ispuniti sa pomponima u boji po želji. Učenici su također na početku sata slagali puzzle,čije je rješenje bila slika plakata za obilježavanje Svjetskog dana čitanja naglas. Za domaću zadaću uečnici su dobili zadatak čitati naglas jednu minutu bilo koji tekst po želji ili lektiru, a svoj videozapis čitanja naglas poslati učiteljici u Viber grupu, koja će ocijeniti njihovu vještinu čitanja u suradnji s knjižničarkom. Kako je to bilo na satu može se vidjeti u kratkom videozapisu.

ucenicki radovi ucenicki radovi