prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Svjetskog dana ptica selica

Ususret obilježavanju Svjetskog dana ptica selica učenici 3. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” iz Gunje u suradnji s knjižničarkom saznali su jako puno zanimljivosti o pticama selicama i sudjelovali na kreativnoj radionici gdje su izrađivali rode koje sada krase zidove učionice.

Ove godine se obilježava 8. svibnja s temom “Pjevaj, leti, vini se – poput ptice!” diljem svijeta sa željom da se istakne važnost zaštite migratornih ptica, ali i značajnih staništa duž njihovih selidbenih ruta, koja služe kao hranilišta te odmorišta stotinama tisuća ptica. Tema Svjetskog dana ptica selica 2021. poziv je na ponovno povezivanje s prirodom kroz aktivno slušanje – i promatranje ptica – ma gdje se one nalazile. Na početku sata učenici su kroz metodu vođene fantazije pažljivo slušali priču uz tihu instrumentalnu glazbu uz pjev ptica. Nakon toga su poslušali zanimljivosti o pticama selicama koje su čudesne putnice i saznali da se seoba ptica događa svih 365 dana u godini. Uslijedilo je čitanje kratke pjesmice o rodi. Nakon toga, učenici su sudjelovali u kreativnoj radionici sa stranice Krokotak. Na kraju sata, učenici su slagali puzzle u alatu Jigsawplanet.com s motivom plakata za ovogodišnji Svjetski dan ptica selica.