prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Svjetskog dana štednje 31. listopada

Učenici ekonomisti Srednje škole Novska nizom aktivnosti obilježili su i Svjetski dan štednje 31. listopada. Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje, učenici su postavili u prostoru Škole izložbu materijala vezanih uz novac, štednju, zanimljivosti o novcu, kao i projekte vezane uz novac.

Cijela aktivnost se sastojala od niza radionica u kojima su učenici pokazali svoju kreativnost: izrađivali su postere i plakate u digitalnom alatu Canva, osmišljavali su vlastite izreke o novcu i analizirali postojeće, izradili su poruke o novcu u alatu WordArt i istražili su vrste štedno-ulagačkih proizvoda banke. Također su izradili kviz “Kako postati milijunaš?” na temu poznavanja novčanica i kovanica hrvatske kune. Kako bi zadatak bio još zanimljiviji, učenici su se trebali sjetiti glazbenih uradaka u kojima se spominje novac – od krajcara i dukata do mjuzikla “Money, money, money”.

Prezentirali su i aktivnosti eTwinning projekta vezanog uz novac i bankarstvo pod nazivom “Life & Money” za koji su nedavno dobili nacionalnu i europsku oznaku kvalitete. Kako bi podigli razinu financijske pismenosti učenika, uveli su školski projekt pod nazivom “Financijsko opismenjavanje mladih” i provode aktivnosti usmjerene na učenike bez obzira na strukovno zanimanje. Javnost se može upoznazti s projektom na mrežnim stranicama Škole. Osmišljavanjem aktivnosti uporabom informacijsko-komunikacijske tehnologije i kreativnim radionicama u Školi nastoje približiti područje financija učenicima, ali i zainteresirati sve one koji posjete Školu.