prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježen Dan sigurnijeg interneta u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića

I ove godine Osnovna škola Siniše Glavaševića uključila se u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta. Dan sigurnijeg interneta jedan od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je “Zajedno za bolji internet”.

Dan sigurnijeg interneta obilježavao se nizom različitih aktivnosti po razredima. Učenici 2. b razreda u suradnji s knjižničarkom, čitali su slikovnicu “Tri praščića” metodom Kamishibai koristeći malu drvenu kutiju butaj. Razgovarali o pravilima ponašanja na internetu, o opasnostima na internetu i kako se zaštiti. Zatim, učenici su rješavali radnu bilježnicu “Sigurni s Neticom”. Izradili su svoje sigurne kućice od kolaža i pisali poruke o pravilima sigurnijeg korištenja interneta i pisali sastavke na temu “Moje računalo”. Učenici 5. b razreda s razrednicom Nikolinom Bajić, u suradnji s knjižničarkom Biljanom Krnjajić, obilježili Dan sigurnijeg interneta na satu razrednika na način da su igrali društvenu igricu. Pravila igre: učenici su bacali kockicu, ako su stali na polje s mikrofonom morali su zadani pojam nacrtati u roku 30 sekundi. Zadani pojam je bio (CD, ekran, Facebook, laptop, miš, tipkovnica). Ako su stali na polje sa znakom pitanja (?), izvlačili su kartice na kojima se nalazilo pitanje, a ako su stali na polje Centar za sigurniji internet učenici su s prijateljima podijelili dobar savjet za sigurno korištenje interneta. Ovdje možete pogledati kako su učenici škole proveli aktivnosti povodom Dana sigurnijeg interneta.