prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Od eTwinninga do Erasmusa

Obrtnička škola iz Splita je proslavila dane Erasmusa u četvrtak, 14. listopada 2021. godine, od 17 do 20 sati i tom prilikom je predstavila svoje eTwinning i Erasmus projekte. Svi zainteresirani su također imali priliku pogledati izložbu i sudjelovati u eTwinning radionici. Događaj je bio organiziran uživo i online.

Erasmus dan su obilježili predstavljanjem Erasmus+ i eTwinning projekata. Profesorica Ana Grgurinović je predstavila Erasmus akreditaciju koju su dobili za strukovno obrazovanje i prezentirala je što ih sve čeka u Erasmus accreditation Round 1, a profesorica Miranda Barac je predstavila dva eTwinning projekta: “Digital Learning in English Language” i “Fashion Face Mask”. Oba projekta su dobila eTwinning nacionalnu oznaku kvalitete i rezultat su vrijednog rada učenika i profesora škole i partnerskih škola. “Digital Learning in English Language” je osim jezičnih kompetencija učenika razvio i njihove digitalne vještine kroz upotrebu raznih digitalnih alata u nastavi. Što su sve učenici radili u tom projektu možete pogledati ovdje. Profesorice Marica Bartulović, Tanja Jovanović, Ana Kujundžić, Gordana Kulić, Renata Lončar, Ivuša Muselin i Zinka Žužul Vrdoljak pripremile su izložbu radova učenika koji su prenijeli svoja iskustva i dojmove iz sudjelovanja u “Fashion Face Mask” projektu u kojem su surađivali s još 11 europskih škola. Rezultate tog projeka možete pogledati ovdje i u virtualnoj izložbi radova svih partnerskih škola. Ovaj projekt je osim jezičnih kompetencija naglasio i kreativnost i strukovne vještine učenika. U sklopu ovog događaja pripremili su i eTwinning radionicu za sve one koji se žele okušati u eTwinning projektima. Radionicu je vodila profesorica Miranda Barac. Događaj se mogao pratiti uživo i online. Uživo je bio organiziran u prostorijama škole, a oni koji nisu mogli pratiti događaj uživo, mogli su ga pratiti preko Zooma. Posebno ih je razveselilo što su im se pridružili nastavnici i učenici iz Srednje strukovne škole Vinkovci te iz SOU “Gjorce Petrov” iz Prilepa, Sjeverna Makedonija s kojima planiraju novi projekt. Događaj je prijavljen na  međunarodnoj Erasmus platformi.