prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Održana aktivnost “My future of finance” u sklopu projekta RAY.GET.FIL

U vremenu od 12. do 17. svibnja 2024. godine u Istanbulu je održana druga aktivnost u sklopu projekta “Raising youth generation throught financial literacy” u kojoj je sudjelovala Prva ekonomska škola iz Zagreba.

Ciljevi aktivnosti koja nosi naziv My future of finance bili su:

  • procijeniti kako tehnološki alati i prostori pružaju kreativne mogućnosti za poslovne aktivnosti, društvenu interakciju, gdje i kako mudro zaraditi, potrošiti i uštedjeti novac
  • donositi odluke od ekonomskog značaja u modernim i budućim europskim društvima
  • poboljšati razumijevanje financijskih koncepata i proizvoda, izgraditi financijske vještine i kompetencije
  • ojačati samopouzdanje u financijskim vještinama
  • povećati digitalnu kompetenciju i podići svijest o važnosti financijske pismenosti.

Navedena aktivnost održana je u školi Tuzla Ugur Anatolian Highschool, a osim ove škole domaćini su bili i predstavnici škole Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi. Na mobilnosti su sudjelovali sljedeći sudionici iz sljedećih institucija:

  • Prva ekonomska škola – Zagreb, Hrvatska
  • 1 Epal Agrinio, Agrinio, Grčka
  • Tuzla Uğur Anatolian High School, – Istanbul, Turska
  • Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi
  • Escola Profissional de Campanhã

Prvog dana aktivnosti, 13. svibnja 2024. godine, održano je svečano otvaranje aktivnosti a nazočne je srdačno dočekali ravnatelj Özgür Çaycı i projektni koordinatori Gülistan Özdemir i Münevver Akpınar . Učenici su održali svečani program u kojem su predstavili nadolazeće aktivnosti, a projektna koordinatorica Zorica Hrgovčić prikazala je kratak presjek plana projektnih aktivnosti. Potom su učenici predstavili zemlju, grad i školu iz kojih dolaze. Nakon završetka svečanog dijela sudionici su posjetili Ured direktora za nacionalno obrazovanje gdje ih je dočekao gospodin Metin Çangir i Guvernera distrika Tuzla, gospodina Hüseyin Güneyg.

Drugog dana aktivnosti, učenici su vrijedno radili u međunarodnim timovima i sudjelovali u radionici izrade audio i video rječnika te ih prezentirali pred ostalim sudionicima. Istog dana održan je posjet tvrtki Tunanet čija je glavna djelatnost proizvodnja i prodaja ribarskih mreža gdje nas je ugostio vlasnik Uğur Özbilen.

Dana 15. svibnja 2024. učenici i nastavnici posjetili su kulturne znamenitosti Istanbula Topkapi palaču, Aja Sofiju, Plavu džamiju, Hypodrome trg i Grand bazaar.

Posljednjeg dana aktivnosti učenici su predstavili poslove budućnosti na Svečanoj paradi kao i održali Trampu dobara. Domaćini su predstavili i kulturne običaje svoje zemlje i održali „Henna night“, odnosno tradicionalnu zabavu koja se održava za mladenke uoči svečanog čina vjenčanja u kojoj su sudjelovali svi sudionici aktivnosti i odlično se zabavili.

Potom su sudionicima podijeljeni certifikati o sudjelovanju na aktivnosti a nakon toga je održana svečana večera kojom je ova aktivnost zaključena. Svi partneri su se složili da je mobilnost odlično organizirana te da je osim zadanih rezultata projekta ostvarena i velika povezanost među partnerima. Velika zahvala domaćinima, ravnatelju Özgür Çaycı i projektnim članicama Gülistan Özdemir i Münevver Akpınar, na odlično odrađenom poslu.