prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Online Filmska naSTAVa u travnju 2021.

Na prošloj online Filmskoj naSTAVi, jednom od obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza, sudjelovalo je čak 280 polaznika, a na kraju su pohvalili dobru organizaciju nastave i izbor filmova. Svidjelo im se i online održavanje nastave jer su je tako mogli pohađati i oni koji nisu iz Zagreba.

Upravo zato, ali i zbog epidemioloških uvjeta, u proljetnom ciklusu Filmska naSTAVa opet se održava online, u suradnji s vodećim regionalnim filmskim distributerom, Continental filmom.

Continental film prva je privatna tvrtka koja je potpisala ugovor za distribuciju filmova u Hrvatskoj i Sloveniji s holivudskom tvrtkom – tada Columbia TriStar Pictures, a danas Sony Pictures International. Osim distribucije filmova tvrtke Sony Pictures International, Continental film bavi se kinodistribucijom nezavisnih filmova iz regije i svijeta.

Proljetni ciklus Filmske naSTAVe održat će se tijekom proljetnog odmora učenika od 6. do 10. travnja 2021. godine, svakog dana od 10 do 13 sati, a prijava je moguća na ovoj poveznici.

 poziva osnovnoškolce, srednjoškolce i njihove nastavnice i nastavnike iz cijele Hrvatske da se uključe i dobrim filmom ispune praznike.

Nakon online gledanja filmova, na online platformi učenici će ih analizirati i interpretirati, uz raspravu koju će voditi predavači. To podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s time i razumijevanje filmskog jezika. Cilj je programa filmski odgajati mlade, stvarati filmski pismenu kinopubliku, pozitivno utjecati na ukupan položaj filma u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske te svime navedenim dati potporu hrvatskoj filmskoj produkciji i cjelokupnoj audiovizualnoj zajednici.

Filmska naSTAVa s radom je započela školske godine 2012./2013. i otad se održava svake godine u dvama ciklusima: tijekom zimskih i proljetnih učeničkih praznika, a u školskoj godini 2015./2016. prvi je put održan i ljetno-jesenski ciklus. Program je utemeljen na metodici nastave filma, a nastao je prema idejama i višegodišnjoj praksi njegovih voditeljica Ane Đordić, prof. i doc. art. Jelene Modrić te na poticaj Vere Robić Škarice, tadašnje predsjednice Hrvatskoga filmskog saveza.

Dodatne informacije dostupne se e-poštom na martina.kolaric@hfs.hr ili na mobitel 099 5837 690.

 

Vijest je prenesena s portala Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće.