prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Online kviz “Šest autora traži čitatelja”

“Šest autora traži čitatelja” naziv je pod kojim se do 22. listopada 2021. godine može rješavati online Nacionalni kviz za poticanje čitanja.

Iako se kvizom već više od 20 godina nastoji potaknuti djecu viših razreda osnovne škole na čitanje, u Godini čitanja dodatno se želi djeci skrenuti pažnja na različite hrvatske autore – pisce i ilustratore, ali i različite književne žanrove.

Za rješavanje kviza, djeca se tako moraju upoznati s tri knjige različitih žanrova (poezije, drame, romana) kojima se predstavljaju tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora: Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek), Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić) i Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara).

Sudjelovati se može putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj, a kviz je dostupan ovdje.

Pobjednici se biraju slučajnim odabirom te oni sudjeluju u javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada koje će i ove godine biti bogate: glavna nagrada je bežični zvučnik Sony BT kojeg osigurava tvrtka Microline, knjige predstavljene kvizom koje osigurava Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, umjetnička organizacija Knjigohvat i izdavačka kuća Školska knjiga, te prigodni darovi.

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u planu je za 15. studenoga 2021. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kada će se održati i modna revija kao završni dio projekta Odijelo za čitanje koji Knjižnice grada Zagreba provode u suradnji sa Školom za modu i dizajn.