prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Online obilježavanje Dana škole u Osnovnoj školi Zmijavci

U Osnovnoj školi Zmijavci svake godine u zadnjem tjednu mjeseca svibnja svečano obilježavamo Dan škole. I ove godine, 29. svibnja je organizirana proslava, samo malo drugačija: ovoga puta u online okruženju.

Učiteljica informatike i tehničke kulture Alma Šuto osmislila je projektne zadatke za učenike od 5. do 8. razreda, snimila video lekcije te u suradnji s učiteljicama iz informatike i jezičnog aktiva provedene su planirane aktivnosti.

Učenici su zadatke dobili početkom tjedna, dovršili svoje uratke do petka, na rođendan škole te ih objavili na Padlet pločama za svaki razred. Nakon toga su pregledavali i vrednovali uratke svojih vršnjaka.  

Petaši su koristili Word Art grafiku za izradu oblaka riječi povezanih sa školom te Online Voice Recorder za snimanje recitacije ili kratke poruke školi na hrvatskom i engleskom jeziku. Šestaši su izradili prigodne video animacije također na hrvatskom i engleskom jeziku koristeći web alat PosterMyWall u koji su ugradili zvučne zapise pjesme, recitiranja ili sviranja snimljene alatom Online Voice Recorder. Sedmaši i osmaši su izradili Sway prezentacije na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku. Radovi su uključivali slike, video uratke te zvučne zapise o školi. 

Učenici su pokazali kreativnost i samostalnost te umijeće stvaranja materijala u spomenutim digitalnim alatima. Izrazili su zadovoljstvo zadatkom jer su imali slobodu izražavanja, a naučili su nešto novo.

Svi su radovi objavljeni na službenoj stranici škole, a prekrasne radove naših učenika možete pogledati na poveznicama za 5. razred6. razred7. razred i 8. razred.

Poveznice na videolekcije za obilježavanje Dana škole: