prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

OŠ Strahoninec postala eTwinning školom

Na natječaju za eTwinning škole koji je bio objavljen 2017. godine, Osnovna škola Strahoninec prijavila se i prošla dva kruga prijave i opsežnu anketu o svome radu. Od travnja 2018. godine postala je eTwinning školom uz ostalih 39 škola u Hrvatskoj, odnosno ukupno 1211 škola u Europi na period do 2019. godine. 

 

 

Sve su nagrađene škole prepoznati predvodnici i svojevrsni pioniri u područjima koje je eTwinning procjenjivao:

  • Digitalna praksa
  • Praksa eSigurnosti
  • Inovativni i kreativni pristupi pedagogiji
  • Promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja
  • Promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima

Ova je eTwinning oznaka priznanje školskom timu, ali i osobnom uspjehu svakog učitelja u Osnovnoj školi Strahoninec. Izvrsnost smo demonstrirali dobrim radom u svakom od navedenih područja.

Popis svih nagrađenih škola pogledajte na eTwinning portralu: https://www.etwinning.net/hr/pub/support/2018–2019-etwinning-school-li.htm

Što sve eTwinning unosi u našu školu?

Uporabom eTwinninga u nastavi i korištenjem IKT alata omogućili smo učenicima povećanje učinkovitosti obrazovanja, personaliziranije učenje, bolji doživljaj učenja čime promičemo dostupnost znanja i jednakost. Otvaranjem obrazovanja omogućujemo da sve osobe mogu učiti uz bilo čiju podršku pomoću bilo kojeg uređaja, bilo kada i bilo gdje.

Praksa eSigurnosti u OŠ Strahoninec integrirana je u naš Kućni red, posebice što se tiče privatnosti učenika te korištenja društvenih mreža i medija, a na stranicama škole kao i na eTwinningu i TwinSpaceu vodimo računa o privatnosti i zaštiti podataka odnosno zaštiti autorskih prava. S učenicima nastojimo razgovarati i osvijestiti izazove mrežne komunikacije izvan eTwinninga, a svake godine redovito obilježavamo Dan sigurnijeg interneta.

eTwinning otvara vrata u svijet, putem portala i suradnje na projektima šire se primjeri dobre prakse i povezujemo se s ostalim školama, tako učeći o njihovim školskim sustavima i metodama rada. U tom pogledu, škola ima autonomiju i fleksibilnost isprobavati nove pristupe poučavanju, a učitelji biti u trendu i koristiti trenutno popularne IKT alate, metode poučavanja, vrednovanja i projektnog rada. Voljom, vizijom i vještinama rukovođenja također surađujemo s roditeljima, lokalnom samoupravom, udrugama, poduzećima, sveučilištima i učenicima.

Naši učitelji redovito se stručno usavršavaju, a upravo eTwinning portal omogućuje stručna usavršavanja online, ali i odlaskom na radionice i sastanke u inozemstvu. Osim toga putem portala School Education Gateway moguće je pretraživati tečajeve online i uživo. Svake godine prijavljujemo se za stručna usavršavanja putem Erasmus+ programa, ključne aktivnosti 1 gdje učitelji imaju prilike upravo za takvim stručnim usavršavanjem u inozemstvu, promatrati rad kolega u Europi ili pak poučavati u inozemstvu. Do kraja ove godine u sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Iskorak u budućnost“ 6 će učitelja  OŠ Strahoninec otići na usavršavanje u inozemstvo. 

Suradnja u učenju među osobljem i učenicima nužna je za neprestan rad na kvaliteti Škole. Radom na projektima, organizacijom integriranih dana, izložbi i posebnih događanja u Školi promičemo suradnju i potičemo razvoj osnovnih vještina za život i rad u 21. stoljeću.

Više o našem eTwinning radu možete pročitati na eTwinning stranicama naše škole: https://live.etwinning.net/profile/school/76393